06.10.2019

Andelen af udsatte unge varierer med konjunkturerne, men der er en klar tendens til, at andelen af udsatte unge med dansk oprindelse er voksende. Dette og meget andet viser en ny bog fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed, der på baggrund af analyser fra forskningsenheden belyser væsentlige problemstillinger i de udsatte unges liv.

13.09.2019

På en briefing den 3. september i præsenterede ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed ny forskning om mulige årsager til og effekter af skilsmisser i Danmark. I denne artikel finder du film og slides fra dagen samt uddybende podcasts om forskningen, der blev præsenteret på dagen.

nyhed
03.09.2019

10 procent flere skilsmisser. Det blev konsekvensen af ændringen af skilsmissereglerne i 2013, hvor det blev muligt for ægtepar at opnå straks-skilsmisse. Det er særligt nye ægteskaber, ægteskab nummer to og unge par, der har hævet skilsmisseraten. Det viser et nyt studie fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed og Stockholms Universitet.

29.08.2019

Alle interventionsenhedens indsatser følger en fast model i udviklingen, som spænder over fire faser, hvor forskning, social innovation og praksisviden vekselvirker og sammen skaber grundstenen for indsatserne.

nyhed
27.08.2019

Hør forskerne forklare resultaterne af deres forskning og dyk ned i de interventioner, der løbende udvikles, med ROCKWOOL Fondens podcast.

nyhed
27.08.2019

Vores færdigheder bliver i høj grad bestemt af vores udvikling tidligt i barndommen. Og det er en udvikling der kraftigt afhænger af social baggrund. Det er hovedkonklusionen i ROCKWOOL Fondens Forskningsenheds nye analyse, som for første gang nogensinde kortlægger børns udvikling fra børnehaven og ind i indskolingen og fra indskolingen til udskolingen for alle skolebørn i Danmark.

15.07.2019

Danske kvinder fik færre børn efter finanskrisen i 2008, og selv 8 år efter, i 2016, var sandsynligheden for at få børn stadig ikke tilbage på førkriseniveauet. Det viser et nyt studie fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed.

08.07.2019

På en briefing den 21. juni præsenterede ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed de centrale resultater fra bogen "Hvordan udvikler beskæftigelsen sig i Danmark?". I denne artikel finder du film og slides fra dagen samt uddybende podcasts om forskningen, der blev præsenteret på dagen.

artikel by
04.07.2019

Et nyt studie fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed har udregnet det økonomiske afkast af uddannelse for forskellige videregående fag. Analysen er den første af sin art, som har udregnet afkastet , så det ser ud over individuelle forskelle hos de studerende, der vælger uddannelsen, som eksempelvis evner og ambitioner.

26.06.2019

I maj blev ROCKWOOL Fondens årlige konference afholdt – denne gang med fokus på betydningen af indvandring og af integrationspolitik i Danmark såvel som i Europa. I denne artikel finder du film og slides fra dagen samt uddybende podcasts om forskningen, der blev præsenteret på dagen.

nyhed