24.10.2019

Boglancering af “Hvad vi ved om udsatte unge 2”

ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed præsenterede den 7. oktober 2019 en ny bog med analyser om væsentlige problemstillinger i udsatte unges liv.

Bogen er en opfølger til ROCKWOOL Fondens Forskningsenheds bog Hvad vi ved om udsatte unge fra 2017 og dækker enhedens forskning i området gennem de seneste to år. I den nye bog præsenteres nye tal for udviklingen i antallet af udsatte unge i relation til udviklingen på arbejdsmarkedet. Desuden undersøges betydningen af blandt andet sociale begivenheder i barn- og ungdommen, forældres skilsmisse, opvækst i lavindkomstfamilier, et stort alkohol- og hashforbrug, uddannelse og meget mere.

Efter en præsentation af hovedresultaterne i bogen ved forskningschef Jan Rose Skaksen og forskningsleder Signe Hald Andersen indgik social- og indenrigsordfører fra Socialdemokratiet Camilla Fabricius i en samtale med journalist Rolf Ejlertsen om bogens resultater og satte bogen i perspektiv i forhold til regeringens planer og prioriteringer.

Hør podcasten om den forskning, der blev præsenteret:

9. Udsatte unge: Hvad ved vi om de udsatte unge?

En ny bog fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed ”Hvad vi ved om udsatte unge 2” afdækker den nyeste forskning om udsatte unge i Danmark. I dette afsnit præsenterer forskningsleder og souschef Signe Hald Andersen og forskningschef Jan Rose Skaksen de vigtigste pointer og konklusioner fra bogen.

Abonner på vores podcast i Itunes eller i din foretrukne podcast-app.

Se videoen fra dagen

Slides fra dagen findes her

Forfattere

ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed