17.06.2019

Bogreception og debat med forfatter Hilary Cottam

nyhed

ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed afholder en reception og debat i anledning af udgivelsen af den danske udgave af Hilary Cottams nye bog: Radikal hjælp – hvordan vi genopbygger indbyrdes relationer og revolutionerer velfærdsstaten.

 

Receptionen afholdes den 25. juni kl. 15.30 – 17.00

i ROCKWOOL Fondens lokaler, Ny Kongensgade 6, København K.

Tilmelding senest 24. juni 2019.

Begrænset antal pladser.

 

ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed ønsker at sætte fokus på, hvordan man kan innovere de velfærdssystemer, som udgør velfærdsstaten. Her ser vi Hilary Cottams bog som et vigtigt indspark i denne faglige diskussion.

 

Cottam tager afsæt i præmissen for velfærdsstatens opbygning i 1940erne. Sir William Beveridge var hovedarkitekten bag, og hans ideer var på den tid revolutionerende – men i dag er de en del af forklaringen på, hvorfor de velfærdssystemer, der blev udviklet, nu er forældede. Velfærdsstaten er ifølge Cottam således ikke gearet til at løse de udfordringer, de fleste velfærdssamfund i dag står overfor. Velfærdssystemerne skal gentænkes.

 

En af de cases Cottam beskriver i Radikal hjælp, er en familie, som kommunen beskriver som ’kaotisk’. Cottam kortlægger i bogen samarbejdet med kommunen, og det viser sig, at 73 medarbejdere fra forskellige instanser har været involveret i at hjælpe familien. Der er tale om en gigantisk udgift, samtidig med familiens problemer var vokset støt. Cottam fik af kommunen næsten frie hænder til at hjælpe, og det første hun gjorde var at vende forholdet mellem system og menneske på hovedet. Fremfor mere sagsbehandling og administration bragte Cottam sociale relationer ind i forebyggelsen. I hjælpen til familien brugte Cottams team 80 % af tiden med familien og 20 % af tiden med administration. Familiens forandring var umiddelbar og meget synlig for teamet.

 

Hilary Cottam er internationalt anerkendt som social iværksætter. I 2006 blev hun udnævnt af World Economic Forum som Young Global Leader, og hun grundlagde Participle for at designe konkrete ideer til, hvordan en ny velfærdsstat kan se ud. Hendes TED Talk: ”Social services are broken. How we can fix them?” er set knap en million gange. Læs mere om Hilary Cottam her: http://www.hilarycottam.com/.

 

Under receptionen vil der være diskussion om bogen og systeminnovation mellem Hillary Cottam og Helene Bie Lilleør, chef for ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed.

 

Ønsker man at tilmelde sig arrangementet, kan det gøres senest den 24. juni her: https://bogreception-og-debat-med-hilary-cottam.eventbrite.com Bemærk, at der er begrænsede pladser.

Forfattere