13.09.2019

Briefing og paneldebat om årsager til og effekter af skilsmisser

nyhed

ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed udgav den 3. september ny forskning om mulige årsager til og effekter af skilsmisser i Danmark på en briefing med efterfølgende paneldebat.

Andelen af børn, der oplever, at forældrene flytter fra hinanden, er både stor og stigende, og viden om konsekvenserne af skilsmisser er derfor afgørende. Det nye studie undersøger effekten af forældres skilsmisse på børns uddannelse og senere kriminalitet. For yderligere at belyse området dykker analysen også ned i sammenhængen mellem arbejdsdelingen i hjemmet og sandsynligheden for skilsmisse, samt betydningen af ophævelsen af den obligatoriske separationstid i 2013 for skilsmisseraterne. Endelig undersøges forældres brug af tid på børnene i hjemmet på tværs af forskellige familiestrukturer, for at vurdere, om børn af fraskilte har mindre tid med de voksne.

Efter præsentationen af de nye resultater, var der en paneldebat, som skulle kommentere og diskutere konklusionerne. I panelet sad retspræsident i Svendborg og medlem af Det rådgivende udvalg for Familieretshuset Anni Højmark, formand for Danske Familieadvokater Anne Broksø, direktør i Mødrehjælpen Ninna Thomsen og direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl.

Hør podcasts om den forskning, der blev præsenteret:

8. Skilsmisse: Anne Broksø og Rasmus Kjeldahl om ny forskning i skilsmisser

Formand for Danske Familieadvokater Anne Broksø og direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl diskuterer den nye forskning i skilsmisser fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed.

7. Skilsmisse: Årsager til og konsekvenser af skilsmisser

Ny forskning fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed ser på skilsmisser i Danmark og på, hvilke konsekvenser, det har for børnene. Seniorforsker Peter Fallesen og forskningsleder Eskil Heinesen præsenterer de vigtigste pointer og konklusioner.

Abonner på vores podcast i Itunes eller i din foretrukne podcast-app.

Se videoen fra dagen

Slides fra dagen findes her

Forfattere