23.10.2020

Systeminnovation: Kan vi løse store velfærdsudfordringer ved systemforandring?

nyhed

I løbet af de kommende år vil interventionsenheden i samarbejde med danske og internationale praktikere og førende eksperter samle viden og erfaringer for at udvikle værktøjer og metoder, der skal gøre det muligt at arbejde aktivt og målrettet med systeminnovation. Du kan følge med på hjemmesiden systeminnovation.org og abonnere på et særligt nyhedsbrev. Der er flere artikler, videointerviews og podcasts tilgængelige på hjemmesiden ligesom man kan tilgå alt materialet fra den ugelange online festival om systeminnovation i praksis, ”Step into System Innovation” der blev afholdt i november 2020.

I løbet af 2021, iværksætter vi et særligt læringsforløb om hvordan man kan arbejde målrettet med systeminnovation for at finde nye veje til at tackle særligt genstridige velfærdsproblemer. Kontakt vores sociale innovationsleder Jennie Winhall på jwi@rfintervention.dk, hvis du ønsker at komme i betragtning til dette.

Introduktion til at arbejde målrettet med systeminnovation

I nedenstående video introducerer social innovationsleder i interventionsenheden Jennie Winhall og senior rådgiver Charles Leadbeater systeminnovation, hvordan systemer kan ændre sig, og hvordan man kan arbejde målrettet med at skabe systemiske forandringer. Videoen er introduktionen til den ugelange online-festival ”Step into System Innovation” med mere end 1800 tilmeldte fra hele verden.

 

Videoen bygger på dette Green Paper, hvor Charlie Leadbeater og Jennie Winhall præsenterer en række værktøjer til at tage de første skridt i at skabe systemforandringer. Det er et inspirationsoplæg til alle, der ønsker at gå målrettet til værks i arbejdet med systemforandring, og det danner grundlaget for de oplæg og debatter, der blev præsenteret på festivalen. Læs mere og find øvrige referencer til systeminnovation heri.

Forfattere