02.03.2016

Knap hver femte dansker bruger mindre end en halv time dagligt på spisning, som hovedaktivitet

Det mest almindelige er at bruge 1-2 timer dagligt på at spise lidt mindre til hverdag og lidt mere i weekenden. Knap syv ud af 10 kvinder og mænd bruger 1-2 timer, mens hver tiende bruger 2 ½ time eller mere, og knap hver femte mindre end ½ time på den daglige spisning.

 

Det viser en undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, som opgør spisetid, som den tid, der bruges, når spisning er det væsentligste, man foretager sig. Det er altså ikke den spisning, der finder sted, mens man er i gang med andre aktiviteter, som man synes er vigtigere, i løbet af dagen.

Hvis man bruger lang tid på at spise til daglig, gør man det også typisk i weekenden. Det er altså ikke sådan, at man kompenserer i weekenden ved at bruge mere tid på at spise, når det har været knapt med tid til daglig.

 

En fjerdedel bruger ikke tid på morgenmad og en femtedel ikke tid på aftensmad

Vi spiser godt to måltider om dagen, forstået som spisning som det vigtigste, vi foretager os. Hvis det er måltider i det hele taget, er det omkring 4, som indtages på en hverdag.

3 ud af 4 spiser morgenmad, og 4 ud af 5 spiser aftensmad til dagligt. I weekenden er det lidt færre, der bruger tid på de to måltider, som hovedaktivitet.

Frokosten er det kun hver tredje, som angiver, at de bruger tid på, mens hver fjerde får sig et mellemmåltid til dagligt og hver tredje i weekenden.

”Meget tyder på, at det er vigtigt for vores sundhed, at vi bruger tid på at spise, og at vi spiser flere måltider om dagen. Det er derfor et problem, når så mange ikke gør det”, siger professor Lotte Holm, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet.

 

Andel, der spiser forskellige måltider som hovedaktivitet på en hverdag og en weekenddag. 18-64-årige

Tiden vi spiser tabel

Forfattere

ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed