27.08.2019
Podcast
nyhed

Hør forskerne forklare resultaterne af deres forskning og dyk ned i de interventioner, der løbende udvikles, med ROCKWOOL Fondens podcast.

9. Udsatte unge: Hvad ved vi om de udsatte unge?

En ny bog fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed ”Hvad vi ved om udsatte unge 2” afdækker den nyeste forskning om udsatte unge i Danmark. I dette afsnit præsenterer forskningsleder og souschef Signe Hald Andersen og forskningschef Jan Rose Skaksen de vigtigste pointer og konklusioner fra bogen.

 

8. Skilsmisse: Anne Broksø og Rasmus Kjeldahl om ny forskning i skilsmisser

Formand for Danske Familieadvokater Anne Broksø og direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl diskuterer den nye forskning i skilsmisser fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed.

7. Skilsmisse: Årsager til og konsekvenser af skilsmisser

Ny forskning fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed ser på skilsmisser i Danmark og på, hvilke konsekvenser, det har for børnene. Seniorforsker Peter Fallesen og forskningsleder Eskil Heinesen præsenterer de vigtigste pointer og konklusioner.

6. Børns udvikling: Børns sociale baggrunds betydning for deres udvikling af sproglige færdigheder

Et studie fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed har for første gang kortlagt børns faglige udvikling fra børnehaven til udskolingen. Seniorforsker Rasmus Landersø præsenterer de vigtigste resultater og konklusioner fra undersøgelsen.

5. Beskæftigelse: Professor Torben M. Andersen om arbejdsudbuddet, arbejdsmarkedsreformer og danskernes arbejdsindsats

Professor og tidligere formand for velfærdskommissionen Torben M. Andersen diskuterer forskningen fra bogen Hvordan udvikler beskæftigelsen sig i Danmark? og trækker tråde til de økonomiske reformer, der har haft indflydelse på, hvordan arbejdsmarkedet ser ud i dag.

4. Beskæftigelse: Hvordan udvikler beskæftigelsen sig i Danmark?

Forskningschef i ROCKWOOL Fonden Jan Rose Skaksen præsenterer de centrale resultater fra bogen Hvordan udvikler beskæftigelsen sig i Danmark? Bogen gør status over situationen på det danske arbejdsmarked og kan betragtes som input til diskussionen om, hvorvidt der er brug for nye arbejdsmarkedsreformer.

3. Integration: Professor Dustmann om integration i EU, udfordringer og fordele

Professor Christian Dustmann fra University College London belyser integrationsproblematikken ud fra en europæisk vinkel.

2. Integration: Indvandringens betydning for konjunkturerne

Forskningschef i ROCKWOOL Fonden Jan Rose Skaksen præsenterer et overblik over indvandrings- og integrationsproblematikken med fokus på Danmark, og forklarer indvandringens betydning for de gode tider i dansk økonomi.

1. Integration: Ventetid i asylcentre, job og uddannelse

Forsker Camilla Hvidtfeldt, seniorforsker Marie Louise Schultz-Nielsen og forskningsleder Jacob Nielsen Arendt gennemgår deres forskning om konsekvenserne af flygtninges opholdstid i asylsystemet, om effekten af den nye integrationsindsats, og om den langsigtede arbejdsmarkedsdeltagelse for indvandrere med forskelligt opholdsgrundlag, som blev præsenteret på ROCKWOOL Fondens konference om indvandring og integration den 14. maj 2019.

Abonner på vores podcast i Itunes eller i din foretrukne podcast-app.

Forfattere