04.04.2017

ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed sætter fokus på, at flere unge skal gennemføre en erhvervsuddannelse

nyhed

Cirka 20 procent af en ungdomsårgang står syv år efter undervisningspligtens ophør i grundskolen uden job eller gennemført ungdomsuddannelse. Mange unge starter på en ungdomsuddannelse, men falder fra efter kort tid. Erhvervsskolerne er den ungdomsuddannelse, som har den laveste gennemførelsesprocent. Kun cirka 50 procent af de elever, der påbegynder en erhvervsuddannelse, ender med at blive udlært inden for deres fag. Frafald på erhvervsskolerne har i mange år været et højt prioriteret område – men det er en kompleks opgave, som er svær at finde gode løsninger på.

ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed har nu taget initiativ til at udvikle og afprøve nye tiltag for at øge gennemførelsesprocenten for unge på EUD-uddannelser. Det sker gennem et tæt samarbejde med danske erhvervsskoler.

”Vi tager udgangspunkt i den nyeste forskning og viden om, hvordan man som erhvervsskole bedst understøtter, at flere unge gennemfører en EUD-uddannelse. Vi vil undersøge, om der er gode eksempler fra udlandet og fra andre brancher, som vi kan lade os inspirere af. Denne viden vil vi bygge videre på gennem en kreativ proces, hvor vi kobler forskning, praksis og faglig viden på erhvervsskolerne med metoder indenfor social innovationsudvikling. Vi håber, at denne proces vil føre til udvikling af nye tiltag, så flere unge i fremtiden vil gennemføre en erhvervsuddannelse”, siger programleder hos ROCKWOOL Fonden, Pernille Brems.

ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed inviterer erhvervsskoler til hackaton

Som led i initiativet inviterer ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed landets erhvervsskoler til at deltage i et såkaldt hackathon, der afholdes den 20. april 2017 i København.  Idéen er at samle repræsentanter fra erhvervsskoler, innovative personer fra andre brancher og medarbejdere fra ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed for at udvikle en række bud på, hvordan man som erhvervsskole kan øge elevernes gennemførelsesprocent. Formålet er ikke at producere et færdigt produkt, men at skabe et godt grundlag for senere indsatser.

Se den fulde invitation til landets erhvervsskoler her.

De ideer og den inspiration, som udvikles i løbet af dagen, kan erhvervsskolerne efterfølgende bruge i deres løbende fastholdelsesindsatser og handlingsplaner for øget elevgennemførelse.

Den videre proces

ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed vil efter hackatonet indgå et tættere samarbejde med udvalgte erhvervsskoler om at videreudvikle, afprøve og effektevaluere en eller flere konkrete fastholdelsestiltag.

Initiativet gennemføres i samarbejde med lektor Fane Naja Groes, Økonomisk Institut, Copenhagen Business School.

 

 

Kontakt os gerne med inputs og gode idéer

Hvis du har viden om eller idéer til, hvordan der effektivt kan arbejdes med øget fastholdelse på erhvervsskoler, er du meget velkommen til at kontakte programleder Pernille Brems på telefon 20 53 70 85 eller mail pbr@rfintervention.dk.

Forfattere