Public Relations
22.04.2019
Rockwool Fonden i medierne

Ny undersøgelse fra Rockwoolfonden har evalueret indsatsen med jobparathed og aktivering af nytilkomne. Resultat: Den har virket for mændene, men ikke for kvinderne.

22.03.2019
Rockwool Fonden i medierne

Starthjælpen, som fra 2002 reducerede ydelserne til de nye borgere med 35-40 procent, har givet dem et enestående analysemateriale, som kan give et solidt funderet svar på, hvad effekten er af at sænke ydelser meget. Flygtningene, der kom til Danmark før den 1. juli 2002, fik typisk kontanthjælp, nyankomne fik starthjælpens markant lavere beløb. Nu foreligger svaret i skikkelse af en rapport fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, og budskabet er temmelig entydigt: Som integrationsværktøj duede starthjælpen ikke stort.

15.01.2019
Rockwool Fonden i medierne

Forældre, der udskyder deres barns skolestart, kan få bedre jobs, mere stabile parhold og højere karakterer til de øvrige børn, viser ny forskning fra Rockwool Fondens Forskningsenhed. Forskningsenheden har undersøgt, hvordan det er gået familier, som har ladet deres børn få et år mere i børnehaven.

06.12.2018
Rockwool Fonden i medierne

Årtiers tendens til mindre sort arbejde er brudt. Sidste år steg måneskinstimer med indbygget skattesnyd med 12 mia kr. Minister er ikke overrasket.

30.11.2018
Rockwool Fonden i medierne

På knap et par årtier har mænd fordoblet den tid, de bruger sammen med deres børn, viser en ny måling. Forsker kalder det en »kulturel revolution«.

30.11.2018
Rockwool Fonden i medierne

Danskerne arbejder ikke mere end før, vi har mere fritid, er mere sammen med vores børn og flekser mere på jobbet. Men vi er en tand mere stressede end for ti år siden, viser omfattende undersøgelse af danskernes brug af døgnets 24 timer.

14.11.2018
Rockwool Fonden i medierne

En ny undersøgelse viser, at flygtninge får en højere beskæftigelse, hvis de placeres i en kommune med gunstige beskæftigelsesvilkår. DA vil sende flere flygtninge til kommuner med høj beskæftigelse. KL advarer om problemer, hvis få kommuner modtager mange flygtninge.

09.10.2018
Rockwool Fonden i medierne

Flygtninge har markant længere vej til at opnå permanent opholdstilladelse i Danmark end i en række lande, vi normalt sammenligner os med. Forskere i Rockwool Fonden har i en ny rapport undersøgt kravene i Tyskland, Norge og Holland.

12.09.2018
Rockwool Fonden i medierne

Antallet af undervisningstimer i folkeskolen har en direkte betydning for, hvor gode karakterer eleverne får til afgangsprøverne i 9. klasse. For første gang nogensinde har forskere afdækket effekten af flere undervisningstimer over et helt skoleforløb fra 1. til og med 9. klasse.

09.08.2018
Rockwool Fonden i medierne

Når unge i job fylder 18 år, får så mange som hver tredje af dem en fyreseddel i fødselsdagsgave. Det viser en ny undersøgelse fra Rockwool Fonden. Det bør være forbudt at fyre folk på grund af alder, mener HK. Supermarkedskæder derimod synes, de gør unge en tjeneste ved at 'oprette gode ungdomsjob.'

1