Public Relations
06.12.2018
Rockwool Fonden i medierne

Årtiers tendens til mindre sort arbejde er brudt. Sidste år steg måneskinstimer med indbygget skattesnyd med 12 mia kr. Minister er ikke overrasket.

30.11.2018
Rockwool Fonden i medierne

På knap et par årtier har mænd fordoblet den tid, de bruger sammen med deres børn, viser en ny måling. Forsker kalder det en »kulturel revolution«.

30.11.2018
Rockwool Fonden i medierne

Danskerne arbejder ikke mere end før, vi har mere fritid, er mere sammen med vores børn og flekser mere på jobbet. Men vi er en tand mere stressede end for ti år siden, viser omfattende undersøgelse af danskernes brug af døgnets 24 timer.

14.11.2018
Rockwool Fonden i medierne

En ny undersøgelse viser, at flygtninge får en højere beskæftigelse, hvis de placeres i en kommune med gunstige beskæftigelsesvilkår. DA vil sende flere flygtninge til kommuner med høj beskæftigelse. KL advarer om problemer, hvis få kommuner modtager mange flygtninge.

09.10.2018
Rockwool Fonden i medierne

Flygtninge har markant længere vej til at opnå permanent opholdstilladelse i Danmark end i en række lande, vi normalt sammenligner os med. Forskere i Rockwool Fonden har i en ny rapport undersøgt kravene i Tyskland, Norge og Holland.

12.09.2018
Rockwool Fonden i medierne

Antallet af undervisningstimer i folkeskolen har en direkte betydning for, hvor gode karakterer eleverne får til afgangsprøverne i 9. klasse. For første gang nogensinde har forskere afdækket effekten af flere undervisningstimer over et helt skoleforløb fra 1. til og med 9. klasse.

09.08.2018
Rockwool Fonden i medierne

Når unge i job fylder 18 år, får så mange som hver tredje af dem en fyreseddel i fødselsdagsgave. Det viser en ny undersøgelse fra Rockwool Fonden. Det bør være forbudt at fyre folk på grund af alder, mener HK. Supermarkedskæder derimod synes, de gør unge en tjeneste ved at 'oprette gode ungdomsjob.'

08.06.2018
Rockwool Fonden i medierne

Det kan på længere sigt godt betale sig for flygtninge at tage en uddannelse, når de kommer til Danmark. En ny analyse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed viser, at ikke-vestlige flygtninge og familiesammenførte indvandrere har nemmere ved at få et job, hvis de uddanner sig i Danmark.

09.05.2018
Rockwool Fonden i medierne

Jo længere tid far eller mor er på kontanthjælp, desto større er risikoen for, at børnene ikke kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Og det er især børn af veluddannede forældre, der taber terræn rent uddannelsesmæssigt, når familien er på offentlig forsørgelse. Det er en af konklusionerne i en stor registerundersøgelse blandt godt 300.000 unge under 21 år født mellem 1984 og 1996. Undersøgelsen er udført af Rockwool Fondens Forskningsenhed i samarbejde med forskere fra Stockholms Universitet og European University Institute i Italien.

17.04.2018
Rockwool Fonden i medierne

Et studie fra Rockwool Fonden påviser, at unge kriminelle, der bliver fædre til drengebørn, bliver mindre kriminelle end fædre til pigebørn. Og mindre kriminel adfærd ' smitter', så deres omgangskreds bliver også mindre kriminel.

1