2010
Forskning Beskatning og sort arbejde

Danskerne og det sorte arbejde

bog - publikation by Camilla Hvidtfeldt, Bent Jensen og Claus Larsen
312 SIDER
ISBN 978-8776745004
UDGIVET AF Syddansk Universitetsforlag

Hvordan er det gået med det sorte arbejde siden midten af 1990’erne og frem til i dag?

Hvem er det, der udfører det? Arbejder folk på landet mere sort end folk i byerne? Hvor høje er de sorte timelønninger? Og hvor stor en andel af samfundets produktion falder i den sorte sektor?

I bogen belyses disse og en række beslægtede spørgsmål ud fra interviewbaserede oplysninger om vores færden på det sorte arbejdsmarked og om vores holdning til sort arbejde.

Helt nye data giver også et billede af efterspørgselssiden: Hvem er det, der køber sort arbejde? Og hvilke ydelser bliver efterspurgt?

Bag analyserne ligger et metodisk udviklingsarbejde i forskningsenheden, som er det eneste forskningsmiljø, der over en lang periode og på baggrund af interviewdata har beskæftiget sig med udbredelsen af sort arbejde i velfærdssamfund.

Samlet set giver bogen et detaljeret og nuanceret billede af danskernes sorte arbejde.

 

“Det sorte arbejde lever og har det godt i Danmark, viser en ny og meget omfattende undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, som er udarbejdet af forskerne Camilla Hvidtfeldt, Bent Jensen og Claus Larsen på baggrund af interview med over 30.000 personer. Det skulle dermed være den nok mest omfattende undersøgelse af sin art i verden.”

– Lars Erik Skovgaard i Berlingske Tidende 23. juni 2010

 

“Rockwool Fondens Forskningsenhed har igen gennemført et prisværdigt omfattende forskningsarbejde om det sorte arbejde.”

– Kim Bové i Berlingske Tidende Business 26. juni 2010

 

“De mange data bibringer en kæmpe viden om emnet, og det er dem, der formidles her i let tilgængeligt sprog og en klar og gennemskuelig struktur.”

–  Jytte Bremer i lektørudtalelse til folkebibliotekerne

Forfattere

Camilla Hvidtfeldt
Forsker

Se Biografi og udgivelser 

Bent Jensen
Ekstern konsulent

Se Biografi og udgivelser