2012
Forskning Familier og børn

Et liv i periferien

Levevilkår og samfundsdeltagelse blandt danskere med svære sindslidelser
bog - publikation Jane Greve, Johannes Clausen, Frank Ebsen og Louise Herrup Nielsen
200 SIDER
ISBN 978-87-7674-690-2
UDGIVET AF Rockwool Fondens Forskningsenhed og Syddansk Universitetsforlag

Gennem mange år har der været en stigning i antallet af personer, der behandles for psykiske lidelser, og der bliver brugt mange ressourcer på at behandle sindslidende og sikre dem et godt og alsidigt liv på trods af deres sygdomme.

Denne bog bringer på baggrund af et projekt i Rockwool Fondens Forskningsenhed en bredere analyse af samfundsdeltagelsen og levevilkårene for personer, der lider af en svær sindslidelse. Hvilke familieforhold indgår personer med svære sindslidelser i? Hvordan er deres tilknytning til arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet, deres indkomster, deres eksponering over for kriminalitet, og er der en eventuel overdødelighed blandt personer med svær sindslidelse?

I bogen indgår desuden analyser af de socioøkonomiske forhold i de familier, hvor de senere psykisk syge er vokset op.

 

“Hele psykiatriområdet har i efterhånden rigtig mange år manglet et solidt statistisk grundlag for mange af de forhold, som vi mere eller mindre sikkert godt kendte i forvejen. Nu bygger det ikke kun på myter og fornemmelser, men på konstaterede statistiske facts. Det vil helt sikkert give den fremtidige psykiatridebat mulighed for et kvalitativt løft. Og det kunne den godt trænge til. Nu er muligheden til stede, og bogen findes endog gratis på nettet. Derfor skal bogen hilses meget velkommen.”

– Preben Etwil i Dknyt.

Læs mere om


Familier og børn