2012
Forskning Familieøkonomi og arbejdsmarked

Har vi tid til velfærd?

Om danskernes brug af deres tid ude og hjemme
bog - publikation by Jens Bonke med bidrag af Bent Jensen
168 SIDER
ISBN 978-87-02-10816-3
UDGIVET AF Gyldendal

Det siges ofte, at danskerne skal arbejde mere, end de gør, men hvor meget arbejdes der egentlig, og er omfanget steget eller faldet i løbet af de seneste årtier? Og hvordan er det gået med udviklingen i husholdningsarbejdet og fritiden? Det ser bogen nærmere på, samtidig med at den belyser, hvornår på dagen og ugen danskerne arbejder, gør husholdningsarbejde og holder fri.

Det undersøges også, om danskerne ønsker at arbejde mere eller mindre end i dag, og om mænd og kvinder, der er gift med hinanden, arbejder lige meget, og om det sker samtidigt, eller om de arbejder på forskellige tidspunkter. Hertil kommer spørgsmålet om forbruget i familien: Er kvinders forbrug større end mænds, og hænger det sammen med fordelingen af husholdningsarbejdet?

Alt dette og beslægtede temaer belyses ved hjælp af oplysninger fra en ny tids- og forbrugsundersøgelse fra 2008/09 gennemført af Rockwool Fondens Forskningsenhed og dækkende 10.000 danskeres daglige adfærd.

 

“Bogen er fyldt med et hav af nyttig statistisk information. Og som næsten alle undersøgelser der er lavet af Rockwool Fondens Forskningsenhed, er formidlingen helt i top. Selv komplicerede statistiske sammenhænge bliver forklaret, så den interesserede lægmand kan forstå det. Det hæver debatten op på det oplyste grundlag. Derfor skal bogen varmt anbefales.”

– Preben Etwil i Dknyt.

 

“5 ud af 6 stjerner”

“Bogen er et rigtig godt stykke fakta i forhold til de mange diskussioner.”

– Chefredaktør Tom Ekeroth i Danske Kommuner.

Forfattere

Jens Bonke
Seniorforsker, emeritus

Se Biografi og udgivelser