2011
Forskning Familier og børn

Vi der bor i Danmark

Hvem er vi? Og hvordan lever vi?
bog - publikation by Bent Jensen og Torben Tranæs
252 SIDER
ISBN 978-87-02-10809-5
UDGIVET AF Gyldendal

Vi der bor i Danmark er et tidsbillede af befolkningen og dens hverdag ved indgangen til 2010’erne. Bogen bygger først og fremmest på forskning i Rockwool Fondens Forskningsenhed suppleret med data fra offentligt tilgængelige kilder.

 

Forfatterne indleder med at indkredse befolkningens demografi: Hvor mange er vi, og hvordan ændrer befolkningens sammensætning sig? Andre kapitler beskriver derefter danskernes dagligdag, herunder de samfundsmæssige bevægelser, der karakteriserer et dynamisk samfund som det danske: Hvem er vi? Og hvordan lever vi?

 

Blandt emnerne er: Danskernes forbrug og indkomster, befolkningens geografiske og sociale fordeling, vores samlivsmønstre, livet på arbejdsmarkedet, børnefamiliernes tid og forbrug, vores uddannelsesbaggrund, velfærdsstaten og dens udvikling, befolkningens samfundsmoral, politikernes troværdighed, sort arbejde samt helbred, trivsel og overvægt.

 

For at perspektivere skildringen af livet her og nu suppleres fremstillingen undervejs med en kortere gengivelse af de lange linjer siden Anden Verdenskrig.

 

“Der er mange bøger om den danske velfærdsstat, men denne er den bredeste og mest aktuelle (…) en sand guldgrube af viden, der kan give dokumentation til mange opgaver og samfundsdiskussioner”

lektør Birgit Sloth i lektørudtalelse til folkebibliotekerne

 

“Et forskningsbaseret læs-let overblik over vores fælles dagligdag.”

– Berlingske Tidende

 

“Samler brikkerne i forskningen til et helstøbt billede af danskerne og Danmark.”

– Kristeligt Dagblad

 

Fremragende formidling – det er tal på den fede måde. Seks ud af seks stjerner.”

– Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

 

“5 ud af 6 stjerner.”

– Jyllands-Posten

 

“På en gang et opslagsværk og et sandhedsvidne i den politiske debat.”

– Grænsen

 

“Har du mere lyst til at få et objektivt tidsbillede af os og vort kære gamle land, så har Rockwool Fonden udgivet: “Vi der bor i Danmark: hvem er vi og hvordan lever vi?” Bogen giver bl.a. et indblik i hvordan vi bor, arbejder, uddanner os og beskattes. Det er interessant læsning at se sit land i helikopterperspektiv og de mindre flatterende sider af vores folkekarakter som f.eks. spritkørsel, sort arbejde og overvægt er skam også med.”

– Karen-Margrethe Brorson i Dagbladet Struer/Holstebro

Forfattere

Bent Jensen
Ekstern konsulent

Se Biografi og udgivelser 

Læs mere om


Familier og børn