25.04.2017
Fokus på frafald

Torsdag d. 20 april havde ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed inviteret landets erhvervsskoler til et såkaldt hackathon, hvor der både blev erfaringsudvekslet og udviklet en række spændende nye idéer til, hvordan erhvervsskolerne kan arbejde med at fastholde flere elever.

nyhed
20.04.2017
Fokus på frafald

ROCKWOOL Fonden og Roskilde Kommune har indgået en aftale om NExTWORK-indsatsen, der har som mål at få mindst 75 procent af de unge ledige, der deltager i indsatsen, videre i job eller uddannelse. Samtidig er det et mål at reducere andelen af gengangere i beskæftigelsessystemet med mindst 50 procent.

nyhed
04.04.2017
Fokus på frafald

ROCKWOOL Fondens Interventionsenhed har tager initiativ til at udvikle og afprøve nye tiltag for at øge gennemførelsesprocenten for unge på EUD-uddannelser, og inviterer landets erhvervsskoler til at deltage i et hackathon.

nyhed
04.04.2017
Forskning Marginaliserede grupper og risikoadfærd

Indførslen af kontanthjælpsloftet i 2004 fik risikoen for at blive anbragt uden for hjemmet til at stige med op til 25 % for børn, hvis mødre fik beskåret deres kontanthjælp. Det viser ny forskning fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed, Cornell University og Stockholms Universitet.

03.04.2017
Fokus på frafald

En ny sms-intervention sender forældre korte sms’er med konkrete og simple forslag til læringsaktiviteter, som kan understøtte deres barns sproglige udvikling.

nyhed
31.03.2017
Forskning Tidsforbrug og arbejdstimer

De sociale skel, vi ser hos børn allerede ved fødslen og i de første leveår, danner for mange fundamentet til en livslang ulighed. Seniorforsker Rasmus Landersø fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed har udarbejdet en figur, der gør det muligt at sammenligne forskelle mellem livsforløbet på tværs af ens sociale baggrund; fra fødsel over barndom og ungdom til voksenliv og alderdom.

20.03.2017
Forskning Marginaliserede grupper og risikoadfærd

Fædre med lav uddannelse mister tilknytning til arbejdsmarkedet, når deres børn bliver anbragt. For fædre med lang uddannelse gælder det modsatte. Det viser ny forskning fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed og Stockholms Universitet.

08.03.2017
Forskning Tidsforbrug og arbejdstimer

I familier, hvor far tager en større del af barslen, reduceres lønforskellen mellem far og mor i to til fire år efter barnets fødsel. Det viser en ny analyse fra ROCKWOOL Fondens Forskningenhed.

01.03.2017
Forskning Udsatte Unge

En ny analyse fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed viser, at kun godt halvdelen af børnene af kortuddannede forældre udnytter deres høje gymnasiegennemsnit til at læse videre på universitetet.

26.02.2017
Forskning Udsatte Unge

Et nyt studie fra ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed viser, at unge, der hverken er under uddannelse eller i arbejde, i gennemsnit har flere problemer med stofmisbrug, kriminalitet og psykisk sygdom end andre unge.